Beneficiile de a scrie pe hârtie

Facebook
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Beneficiile de a scrie pe hârtie

Nu știm tu, dar noi suntem fani mari ai “artei străvechi de a scrie pe hârtie cu pixul”. E ceva special în a-ți așterne gândurile pe hârtie, nu crezi? Și nu zicem doar noi asta, o zic și cercetările făcute pe tema asta.  Am colectat și noi câteva idei esențiale din ele și am găsit câteva beneficii care credem că te-ar putea interesa.

Îți antrenează mintea

Arta de a scrie este un exercițiu motor foarte complex. Nu îți miști doar mâna atunci mâna atunci când scrii, ci și mintea. Creierul tău își amintește literele pe care trebuie să le folosească și te ajută să le pui pe hârtie. Și nu e vorba doar de litere, ci și de cuvinte. Ceea ce înseamnă că părțile creierului care sunt responsabile cu gândirea, limbajul și memoria sunt toate activate în același timp. Comparând cu tastatul, unde de multe ori cuvintele sunt generate automat, e clar care dintre cele două este mai complex.

Există o conexiune emoțională

Scrisul fiecărei persoane este diferit. Unii ar zice că este chiar un lucru intim al fiecăruia dintre noi. Ca să nu mai zicem de faptul că scrisul poate de multe ori să ne reflecte emoțiile. În ziua de azi, în online, toate aceste emoții sunt înlocuite cu emojis și gifs. Însă chiar și așa, parcă nu reflectă aceleași emoții pe care le reflectă o scrisoare scrisă de mână, de exemplu. Ce lipsește din online și procesul creativ în sine, în care modifici și reîncepi să scrii de mai multe ori. Online, deși mai simplu fiindcă poți să ștergi și să reîncepi de câte ori fără să gândești prea mult, pierzi din procesul creativ și meditativ pe care ți-l oferă hârtia.

Te ajută să îți amintești mai bine lucrurile

Notând pe hârtie o informație primită sau ceva ce vrei să faci te ajută mult mai bine să îți amintești de ele mai târziu. De exemplu, findcă nu poți scrie un întreg curs pe hârtie, ești automat să reformulezi informația în așa fel încât să păstrezi lucrurile esențiale în cuvintele tale. Dacă iei notițele direct pe laptop, este relativ mai simplu să notezi aproape tot ce se spune la curs.

Te ajută să scapi de distrageri

Un alt beneficiu, destul de evident am zice este faptul că previne toate distragerile care se întâmplă de obicei online. Când scrii te poți înconjura de liniște. Tot ce ai nevoie este de agenda sau caietul preferat, un pix și gândurile tale. Pe lângă asta, poate fi și un exercițiu de introspecție, fără să fie nevoie de statusuri, stories, sau alte postări pe social media.

Acum nu mai rămâne decât să alegi agenda sau caietul potrivit pentru gândurile tale. Iar agendele și caietele Rockha sunt făcute tocmai pentru asta. Sunt un loc perfect pentru păstrat gânduri și amintiri, dar pentru țeluri, desene și orice îți mai trece prin minte. Orice ai alege, suntem siguri că toate îți vor o experiență de scris cum nu ai avut niciodată.

 

Iar dacă vrei să afli mai multe sau vrei să păstrezi legătura cu noi, ne poți urmări pe conturile noastre de Instagram și Facebook pentru surprize și noutăți.

O zi tare ca piatra!

Ca bonus, la orice comandă plasată pe site, noi plantăm un copac cu numele tău într-un loc din România!
Facebook
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din Catalogul Rockha