Ce presupune o viață sustenabilă?

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Ce înseamnă sustenabil?

Pornind de la definiția din DEX a cuvântului sustenabil, acesta reprezintă:
“calitate a unei activități antropice de a se desfășura fără a epuiza resursele disponibile și fără a distruge mediul, deci fără a compromite posibilitățile de satisfacere a nevoilor generațiilor următoare”.
Așadar, un stil de viață sustenabil reprezintă un trai în armonie cu mediul înconjurător iar acțiunile noastre să nu aducă nici o pierdere acestei planete.
Gayle Murphy, un expert în domeniul sustenabilității, este de părere că oricine poate lua parte la construirea unui viitor mai sustenabil:
“Oamenii își doresc să creeze schimbare în viețile lor și vor să contribuie în mod pozitiv. Fiind atenți la propriile lor acțiuni, aceștia pot găsi moduri mai bune de a se gândi la ei înșiși, la planetă și la stabilitatea economică pe termen lung”.

Companii sustenabile. Adevăr sau nu?

Pentru foarte multe companii există considerente comerciale importante ce trebuie luate în calcul.
În acest moment, în sectorul de business, unde piața globală este într-o schimbare rapidă, cei care nu iau în serios sustenabilitatea se expun riscului de a nu rezista pe termen lung.
 
Conform unui studiu realizat de Unilever, 1 din 3 consumatori aleg să achiziționeze produse sau servicii de la companii care au grijă de mediul înconjurător.
Totodată, afacerile sustenabile se dezvoltă în medie de 28 de ori mai rapid, iar 66% dintre consumatori cheltuie mai mult pe bunuri și pe servicii care au un impact pozitiv.

Sustenabili zi de zi.

Suntem conștienți de sentimentul de lipsă de speranță pe care mulți dintre noi îl avem cu privire la perspectiva unui viitor sustenabil, tocmai pentru că ne considerăm gesturile ca fiind mici și nesemnificative.
Un rol foarte important îl joacă inițiativele de educare și conștientizare ce prezintă noi modalități de a trăi într-o armonie cu mediul înconjurător. Acestea demonstrează că schimbarea este posibilă, dând oamenilor exemple tangibile cu privire la modul în care pot face asta.
 
Sustenabilitatea se poate infiltra în viața noastră și o poate îmbunătăți în foarte multe moduri – începând cu stilul de viață, schimbarea produselor achiziționate, schimbări comportamentale acasă și culminând cu implementarea de schimbări la nivel de comunitate.
 
Împreună, toate acestea ne vor asigura că eforturile au un efect pe termen lung.
Credem că dacă toți membrii societății actuale ar implementa aceste schimbări, lumea ar deveni un loc diferit – unul care ne sprijină pe toți să prosperăm.
 
Iar pentru a-i convinge pe ceilalți să adopte o viață sustenabilă, noi trebuie să le fim exemplu și să îi încurajăm să aducă mici schimbări la stilul de viață, modul de consum și la reutilizarea produselor pe care nu le mai folosesc. 
 
În acest fel, vom reuși să lăsăm planeta mai curată generațiilor viitoare.
Tu cum ești sustenabil? Spune-ne mai jos în comentarii!

O zi tare ca piatra!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Din Catalogul Rockha