Hârtia tradițională vs. hârtia din piatră

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Hârtia tradițională vs hârtia din piatră

Hârtia făcută din piatră de cei de la Rockha este o alternativă viabilă și ecologică la hârtia tradițională, oferind în același timp o experiență unică de scris.

Care este diferența dintre hârtia tradițională și hârtia fabricată din piatră?

Hârtia din piatră este o alternativă ecologică la hârtia tradițională, având un impact mult mai mic asupra mediului înconjurător. Aceasta este mult mai calitativă, fiind rezistentă la rupere și la apă.
Înainte să începem această comparație vreau să îți imaginezi o întrecere între un iepure și un melc.
În cazul de față, iepurele este reprezentat de hârtia tradițională și are un avans tehnologic de aproape 2.000 de ani.
În cealaltă parte, melcul reprezentat de hârtia din piatră, este o descoperire a prezentului ce s-a bucurat de mai puțin timp pentru dezvoltare și promovare dar al cărui avantaje pot face diferența.

Procesul de realizare:

Vom analiza procesul de realizare pentru 1 tonă din aceste două tipuri de hârtie:
+ Hârtia din piatră are în componență 80% piatră și 20% PET reciclat.
Hârtia tradițională se obține din lemnul provenit de la 20-22 arbori și de peste 2.200 L de apă.
Din lemn este extrasă celuloza, care mai apoi este spălată în mai multe rânduri pentru a se curăța de impurități și pentru a ajunge la albul hârtiei cu care suntem obișnuiți.
După prima utilizare, toți cei 2.200 L de apă devin reziduali.

Rezistența la lichide:

+ Lichidele nu afectează structura sau calitatea hârtiei din piatră, asta în timp ce orice picătură de apă ajunsă pe o coală de hârtie tradițională duce la deformarea și încrețirea acesteia.
Acest avantaj este unul estetic, hârtia din piatră păstrându-se imaculată chiar dacă ne plouă în geantă sau câțiva stropi de cafea s-au prelins de pe ceașca noastră.

Rezistența la rupere:

+ Ruperea hârtiei din piatră presupune aplicarea unui efort mai ridicat comparativ cu hârtia tradițională. Aceea componentă elastică de 20% provenită din reciclarea PET-urilor, oferă hârtiei din piatră o rezistență mai însemnată la rupere și capacitatea de a fi considerabil mai elastică. 
În funcție de situația în care te afli, această caracteristică poate fi un avantaj sau un dezavantaj. Notițele tale sunt mai rezistente dar nu îți va fi la fel de ușor dacă vrei să le distrugi rapid.

Culoare și textură:

+ Hârtia din piatră este de un alb imaculat iar toți cei care o încearcă rămân impresionați de textura acesteia.
+ Este catifelată la atingere și moale în timpul scrierii, fiind contrar așteptărilor celor mai mulți dintre noi atunci când auzim că e realizată din piatră.

Imprimare:

La acest capitol iepurele (hârtia tradițională) își arată cei 2.000 de ani de cercetare și dezvoltare.
Tipărirea hârtiei din piatră presupune utilizarea altor echipamente de imprimare decât cele convenționale. Imprimante de birou sau profesionale, ink-jet sau laser, pot tipări cu ușurință hârtie tradițională, în cantități mari sau mici.
Faptul că hârtia din piatră nu absoarbe lichide, face imposibilă imprimarea folosind echipamentele de birou mai sus menționate.
Imprimarea hârtiei din piatră se realizează folosind o metodă clasică, cu matriță, care suprimă opțiunea de tipărire în cantități mici, acest fapt având un impact direct și asupra prețului.
Asemenea legendei, prevestim că melcul (hârtia din piatră) se va bucura din plin de evoluția tehnologică din ultimele decenii și se vor dezvolta soluții care să facă posibilă imprimarea în cantități mici și la costuri reduse, iar melcul va reuși să câștige cursa.

Unicitate:

Fără doar și poate, la ora actuală termenul “hârtie din piatră” pare din domeniul abstractului.
O parte din cei ce încearcă hârtia din piatră rămân atât de impresionați de unicitatea și caracteristicile acesteia încât așteaptă ocazii speciale pentru a o utiliza.
În această căutare a informațiilor ideale, continuăm să utilizăm zeci, poate chiar sute de kilograme de hârtie tradițională, pierzând astfel din vedere principalul avantaj și anume faptul că utilizarea hârtiei din piatră ne protejează pe noi dar și natura.

Recomandarea Rockha

Nu știi de unde să începi în călătoria ta cu hârtia de piatră? Îți recomandăm produsele noastre preferate.
 
Dacă îți dorești o agendă, îți recomandăm Rockha Cream. Este agenda frumoasă, unică și utilă cu care vei atrage privirile curioase ale celor din jur. Dintr-o piele de cea mai bună calitate, provenită de la producătorul numărul 1 din Europa,  aspectul mat de culoare crem cu siguranță că te va cuceri și va face ca această agendă să fie preferata ta.
 
Dacă îți dorești un caiet pentru notițe, gânduri sau desenat, îți recomandăm Rockha Groovy. Te face să crezi că totul e posibil, unde visele devin realitate iar nimeni şi nimic nu poate sta în calea succesului tău. Muntele prin însemnătatea lui este înalt, vertical şi apropiat de cer exact ca şi idealurile tale. În fiecare zi trebuie să evoluezi pentru ca la finalul fiecărei zile să te bucuri de o nouă reuşită. Adevărata frumuseţe nu stă doar în lucrurile exterioare, astfel că am acordat o deosebită atenţie şi modului în care am pregătit interiorul caietului.
 
Dacă vrei să afli mai multe sau să vrei să păstrezi legătura cu noi, ne poți urmări pe conturile noastre de Instagram și Facebook pentru surprize și noutăți.

Concluzia?

Hârtia din piatră este ca și cea tradițională doar că mai bună.

Vrem să știm și concluzia ta, așa că te așteptăm mai jos în comentarii.

O zi tare ca piatra!

Ca bonus, la orice comandă plasată pe site, noi plantăm un copac cu numele tău într-un loc din România!
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 thought on “Hârtia tradițională vs. hârtia din piatră”

  1. Eu folosesc în prezent agenda Rockha Cream și sunt foarte încântată de ea.
    Este atât de luxuriantă și de calitativă, încât fiecare text scris pe aceasta este o experiență minunată!
    Mă bucur mult că am avut ocazia de a descoperi hârtia din piatră prin intermediul dvs și recomand tuturor să o încerce! 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Din Catalogul Rockha