Conform DailyMail, cercetatorii britanici au ajuns la concluzia că o turmă de bovine produce mai multe gaze toxice într-un an decât un automobil care parcurge 300.000 de km.
Dr.Andy Thorpe, de la Universitatea Portsmouth, a afirmat ca 200 de vaci emit anual o cantitate de metan echivalentă cu dioxidul de carbon degajat de o mașină care a consumat 21.400 de litri de benzină.
Metanul emanat în atmosferă este mult mai dăunător pentru mediul înconjurător decât dioxidul de carbon, accelerând mai tare procesul de încălzire globală.

Carnea animalelor reprezintă principala sursă de hrană a oamenilor iar cum populația globală crește de la an la an numărul animalelor sacrificate va crește în continuare pentru a ne hrăni.
Partea plină a paharului este faptul că animalele nu sunt sacrificate doar pentru a ne oferi o sursă de hrană. Resturile acestora sunt utilizate în industrii auxiliare precum industria textilă, modă, farmaceutică etc.
Spre exemplu, aproximativ 95% din materia primă folosită în industria pielii provine din elemente reziduale din industria cărnii și a lactatelor.
Așadar. coastele, grătarele, șnițelele, frigăruile și burgerii sunt cele pentru care sunt sacrificate animalele, nu curelele sau poșetele.
Cu cât consumul de carne a crescut la nivel mondial, cu atât a crescut și volumul materiei prime, pielea, ce poate fi folosită atât în industria modei, cât și în celelalte industrii.
Înlocuirea cărnii din alimentație este așadar pasul principal spre o alimentație sustenabilă.
Un regim vegan sau vegetarian este o variantă ideală, dacă foarte mulți dintre noi nu ne-am fi construit existența pe baza consumului de carne și asupra vânatului.
La nivel global, procentul populației vegane sau vegetariene este în continuă creștere, ajungând la 10% în țări precum Italia, Germania și Marea Britanie și chiar 38% în India.
Este naiv să credem că o majoritate a populației mondiale se va reorienta brusc și nu va mai consuma carne, asta în contextul în care nu există un înlocuitor clar al acestui aliment. Chiar dacă schimbarea stilului de viață este mai mult decât dificilă, nu trebuie să conteze dacă dorim să fim sustenabili.
Și cum sustenabil presupune o utilizare cât mai mică a resurselor, pentru început putem să ne concentrăm atenția asupra cât consumăm și ce deșeuri producem.
Cu cât gunoiul produs este mai mult, cu atât mai mare este amprenta ta asupra naturii.
Un frigider plin ochi de alimente, care mai apoi iau drumul deșeurilor fiindcă au depășit termenul de expirare, nu reprezintă bogăție ci o risipă gravă de resurse. Mai mult decât atât, cumpărând prea mult ne poate face să consumăm prea mult, astfel apar kilogramele în plus și fuga noastră către prima sală de fitness ce ne iese în cale.