Prima agendă care te duce de la "ahh, am uitat complet" la "ce bine că am notat și ora!" - fără să îți fie rușine să o scoți din geantă la întâlniri

Apariții media

Salutare! Numele meu este Marius și sunt fondatorul Rockha! De peste 1 an ajutăm românii să își noteze, schițeze și deseneze ideile într-un mod creativ, într-o agendă care să le aducă inspirație zilnică!

Încă din timpul facultății am înțeles cât de important este să îți iei notițe, fie că e vorba de o conversație cu un prieten, un profesor, sau chiar la locul de muncă.

În acea perioadă nu am prea luat în serios treaba cu notatul. Mergeam la seminarii și cursuri fără să notez mare lucru. ,,Țin minte, nu mai scriu și asta” era replica mea zilnică. Când se ivea ceva super important sau zicea proful: ,,vă rog să nu uitați de…” atunci faceam un efort, minuscul, și notam pe:

Am reușit să trec de facultate cu aceleași obiceiuri și aceeași mentalitate. ,,Ce poate fi atât de important încât să mă facă pe mine să notez?”, ,,Lasă că țin minte”. Ba chiar am terminat și masteratul pe același considerent.

Dar a venit un moment când m-am lovit de pragul de sus al ușii și am realizat cu adevărat importanța unei agende în viața mea.

Eram angajat la o companie foarte mare din Tîrgu Mureș, iar în urma unei sedințe, coordonatorul meu mi-a spus:

El: Marius, avem noutăți de la dl. Paul? 

Eu: Nu știu. Ar trebui?

El: Ai trimis e-mailul despre incidentul de săptămâna trecută, nu?

Am intrat în pământ de rușine. Eram față în față cu managerul meu și nu stiam ce să îi spun.. Știam că e foarte important să trimit acel email, dar am uitat cu desăvârșire..de ce? PENTRU CĂ NU MI-AM NOTAT!

Acela a fost momentul 0. În acel moment mi-am dat seama că modul meu de funcționare nu e chiar bun. Riscam la scară mare. Și riscam zilnic.

Din fericire, eram de doar 2 luni în firma iar manager-ul meu a trecut cu vederea peste greșeala mea. [ UPDATE: am trimis emailul dupa ședință și totul a fost ok pentru noi. ] Dar eu nu am trecut peste! Mi-a stat în minte toata secvența asta. În acea zi frustrarea mea a ajuns până în tavan, și rușinea a atins cote alarmante.. Am stat. M-am gândit. Și mi-am făcut un plan!

" DE ASTĂZI ÎNCEP SĂ NOTEZ "

Zis și făcut. Următoarea zi am început să îmi scriu:
  • Ce am de făcut astăzi
  • Cu cine trebuie să mă văd
  • Ce idei noi am avut
  • Remindere: ,,Sună-l pe George să vorbească cu instalatorul să vină cândva săptămâna asta”
Nu mi-a fost ușor. De la un tip care nu a notat mai nimic toată viața lui la a lua notițe toată ziua.. e un pas mare. Dar totul a mers ca pe roate. Nu mai aveam probleme la job, ajungeam să îmi cert eu prietenii că au uitat de film și am făcut o listă cu peste 70 de idei.

După 3 luni de pus pe hârtie tot ce aveam în minte, am ajuns să mă plictisesc. Mai concret, să mă plictisesc de agenda de la birou. Știi tu, agendele alea care au sigla firmei, care sunt datate și cu harta României pe spate.

Sunt sigur că și tu folosești cel puțin una dintre:

Care îți prea inspira “nimic”. Adică să fim serioși, cine și-ar dori să poarte o agendă toată ziua, cu sigla vreunei companii no name sau mai rău ,,clasicele” kauf…

Colecția ,,cum Doamne arată agendele astea” – Ediția Primavară/Vară

Întâmplarea face ca cei cu care te revezi după o perioadă mai îndelungată te mai și intreaba:

,, Ti-ai schimbat locul de muncă? Lucrezi la Romstal acum?”
NU! E doar o agendă cadou..

După câteva momente puțin penibile, reuniuni de familie și alte cele, mi-a venit o idee.

,,O să fac o agendă premium, care să nu te facă de rușine în ședințe, la întâlniri și când vrei să scrii poezii epice precum cele ale lui Eminescu.”

Am căutat cei mai mari producători de agende, am căutat inovații în domeniu și intr-o zi am dat peste un articol care mi-a furat ochii.

HÂRTIA DIN PIATRĂ

WOW, Ce? Cum adică din piatră?

Da, ai citit bine. Exista hârtie din piatră. Și se realizează prin sfărâmarea pietrelor și combinarea cu pulberii obținute cu HDPE. (bla, bla, bla.. adică din piatră și plastic reciclat)

Am căutat pe eMag, pe site-uri de librării, în librării, nimeni, nimic. În România nu există un producător de agende folosind hârtie din piatră.

DA! Asta e! Am să creez o agendă cu hârtie din piatră, care să arate impecabil, să inspire oamenii să își ia notițe și cu care să se mândrească de fiecare dată când o scot din geantă! “

Am căutat un producator de hârtie din piatră, am căutat un producător de piele naturală, am căutat un designer, am căutat o tipografie. Și intr-un final am reușit.

Îți prezint
Agendele Rockha

Agende premium realizate cu hârtie din piatră. Made in Romania.

Sau cum îmi place mie să îi zic:  Agenda pe care nu îți e rușine să o areți partenerilor de business, șefului sau rudelor tale din *Italia! *no offense. Se aplică oricărei rude/cunoștințe ce se autointitulează atotștiutor.

Cum am gândit agenda?
Ei bine: simplă, minimalistă și modernă.

Agenda este realizata cu hartie din piatra. Deci din start ai parte de:

  • O hartie mai catifelată
  • Hârtia e rezistentă la apă și la rupere
  • Singura hârtie cu 100% ecologică
  • O hârtie pe care poți utiliza orice pix, stilou sau marker

Când a venit momentul să decid design-ul agendei, am stat foarte bine să mă gândesc. Oare ce ar ajuta oamenii mai mult, o agendă simplă în care ei să își noteze toate detaliile pe care le vor (data, ora, liniuțe, pătrațele, mâzgâlituri etc.) sau o agenda clasică, cu dată, harta Romaniei și numerele utile (pe care NIMENI, NICIODATĂ nu le-a folosit).

Decizia a fost luată.

Agenda Rockha este o agendă cu interior simplu și vine în două variante. Cu puncte sau linii, asta pentru ca tu să ai libertatea de a scrie în orice mod vrei.

Coperta este și ea, simplistă, realizată dintr-o piele a cărei proveniență este tocmai Italia, direct de la cei mai buni producători de piele pentru această industrie.

În colțul acesteia, subtil, am avut mare atenție să embosăm numele și sigla Rockha, asta ca să te poți mândri când te întreabă cei din jur ,,ce agenda ai?”.

Am ales 3 culori pentru coperțile agendelor. Fiecare reprezintă un tip de piatră pe care îl regăsim în natură.

Marble

Cream

Vanilla

" Marius, ce a spus lumea despre agendă? "
Chiar așteptam să îmi pui întrebarea asta!

Ei bine, uite câteva păreri!
Acești oameni fac parte din clubul Rockha!

Tot timpul mi-am dorit să fiu în pas cu noutățile, să am cel mai performant laptop, cel mai performant telefon, cea mai bună aplicație, cele mai bune lucruri.. însă mi-am dat seama că am omis să îmi modernizez modul în care iau noțite, să am cea mai nou metoda de a nota. Aici a intervenit Rockha. Hârtie rezistentă la apă, cu un design minimalist, precum un smartphone de ultimă generație. Recomand celor care vor să își modernizeze modul în care iau noițe și care doresc sa fie în pas cu ultimele noutați în materie de scris/notat.
Bogdan Ilieș
Atrenprenor, ⭐⭐⭐⭐⭐
Cautam o agenda destul de rezistenta, insa fara succes. Am dat peste agendele Rockha intamplator. Este rezistenta si la apa. Recomand cu drag.
Delia Milașcon
Hair Stylist, ⭐⭐⭐⭐⭐
Love at first touch! Trebuie să recunosc că nu sunt un împătimit al agendelor și până a fi nevoit să îmi reorganizez time management-ul, nu îi vedeam utilitatea practică. Acum, agenda e un accesoriu folosit zilnic care mai presus de atâta trebuie și asortat . Așa am ajuns pe pagina celor de la Rockha care mi-a atras atenția prin intermediul produsului Rockha Marble. Întâi am fost sceptic (ca orice român, de altfel) în privința raportului calitate/preț, însă după ce am avut o întrevedere cu Marius și am văzut live produsul, am fost convins că e nevoie să îmi comand și eu una. […]
Felicitări pentru inițiativă și mult succes în continuare! 5/5
Toma Dragoș
Consilier Parlamentar, ⭐⭐⭐⭐⭐

Începe să notezi cu drag,
nu doar pentru că TREBUIE!

Sunt convins că vei avea o mai mare ambiție în a lua notițe, oricât de importante sau neimportante ar fi, dacă ai o agendă Rockha la îndemână!

Cred că e timpul ca tu (și fiecare dintre noi) să facem o schimbare!

Devenim obsesivi în a avea cele mai noi gadget-uri, pe care le folosim la maxim 15% din capacitate sau punem preț pe alte lucruri care nu ne aduc o valoare reală.

E momentul să ne respectăm timpul și să punem mai mult preț pe importanța notițelor noastre și pe modul în care o agendă trebuie să ne reprezinte! 

Te aștept în tribul Rockha! O adunare de oameni responsabili, cu idei inedite și cu dorința reală de schimbare! (și care s-au săturat de agendele clasice, bătrânești și rușinoase)

Cu drag,
Marius Ardelean

PS: Pentru fiecare agendă comandată, eu și echipa Rockha vom planta un copăcel pentru refacerea pădurii din România.

Ai promisiunea mea!

Toate drepturile rezervate Rockha | Termeni si conditii